Регистрация

Мусака с риба, картофи, сметана и кашкавал

Мусака с риба, картофи, сметана и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 938

Печена риба с картофи и моркови под заливка от кашкавал и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 1 глава лук
  • 1 морков - около 120-150 г
  • 1 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 700 г филе от бяла риба или друго рибно филе по желание (треска, лаврак, тилапия, пангасиус, ципура, скумрия или каквото харесвате, но без кожа и кости)

За заливката:

  • 1 яйце
  • 220 г кашкавал
  • 250 мл течна млечна готварска сметана
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете и нарежете на шайби. Прехвърлете в тава, като прецените размера така, че да се получат 2 реда картофи, но не повече. Поръсете със сол и пипер, разбъркайте и заравнете.

2. Рендосайте моркова и наситнете лука. Сипете олиото в тиган и запържете лука и моркова за 3-4 минути на умерен огън. Овкусете със сол и пипер и прехвърлете в тавата като заравните на пласт над картофите.

3. Рибните филета ръснете със сол и пипер двустранно и подредете отгоре.

4. Направете заливката като разбиете яйцето в купа, добавите сметаната, овкусите със сол и пипер и след това рендосате кашкавала отгоре. Разбъркайте хубаво и залейте ястието.

5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 35 минути. След изваждане изчакайте 5 минути и можете да разрежете като мусака и да поднесете.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта