Регистрация

Мусака с патладжани и кайма

Мусака с патладжани и кайма
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 13778

Мусака с тиквички, патладжан, картофи, домати, кайма и заливка от кисело мляко с яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средно голям патладжан
  • 1 голям картоф
  • 0,5 кг кайма
  • 1 глава лук
  • 1 средно голям домат
  • 1 тиквичка
  • 2 кофички кисело мляко
  • 2 яйца
  • сол и черен пипер
  • зехтин (или друга мазнина по избор)
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на шайби от по 5-6 мм картофа, патладжана и тиквичката, подредете ги в тава и ги запечете на фурна за 30 мин.

2. Докато зеленчуците се пекат запържете на тиган с мазнина по ваш избор (както вида, така и количеството) нарязания лук и каймата. Добавете подправки на запръжката.

3. В дълбока тава започнете да редите - най-долу - патладжаните, след тях - картофи, тиквички, домати, запръжка. 

4. Смесете две кофички кисело мляко с две разбити яйца и залейте мусаката отгоре. 

5. Печете около 30-тина мин.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта