Мусака със сьомга, картофи и сметана
Сьомга с картофи в сметанов сос.
Необходими продукти:
- 300 г сьомга
- 4 картофа
- 20 г масло
- 200 мл течна животинска сметана
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- 100 г кашкавал или друго жълто сирене по желание
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте, обелете, пак измийте, подсушете и нарежете на тънки кръгчета или полумесеци. Изсипете в купа.
2. Чесъна намачкайте в хаванче със сол. Добавете и пипер. Изсипете ароматната паста при картофите и разбъркайте, за да се овкусят хубаво.
3. Сьомгата почистете от кожата и костите, ако има такива, и нарежете на хапчици. Овкусете със сол и пипер.
4. Разтрийте маслото по дъното и стените на малка тава за печене. Изипете половината картофи на дъното, след това сложете сьомгата и отдоре - останалите картофи.
5. Залейте със сметаната и пуснете да се пече на 200 градуса за 45 минути.
6. Рендосайте кашкавала. Извадете мусаката, поръсете с рендосания кашкавал и върнете във вече изключената фурна за още 5-8 минути докато хване апетитна коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ