Регистрация

Катино мезе - свинско с лук и гъби



Катино мезе - свинско с лук и гъби
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1908

Свински хапки с гъби и лук по български.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Народно мезе със свинско - това е познатото Катино мезе, което българите приготвят по много варианти. А най-основният от тях показва Миро в канала си Готвене за начинаещи като кавърдисва месото с лук, добавя гъбите и финализира готвенето с масло, лимонов сок и магданоз. В някои рецепти прибавят наситнени кисели краставички, ястието търпи добавка на 50 мл незаквасена млечна готварска сметана, както и получава коричка от настърган кашкавал. Но това са добавки, които по желание можете да използвате.

За начало свинското се реже на хапки и се запържват в сгорещено олио. Добавя се лукът, оставя се под капак на слаб към умерен огън и през това време се нарязват гъбите. И те влизат в ястието и се оставят на котлона докато всичко се сготви добре. Овкусява се със сол и пипер, лют пипер по желание и се оставя без капак, за да хване коричка. Добавя се масълце, залива се с лимонов сок и се поръсва с магданоз. А после е готово за хапване. Как точно се прави - гледайте във видеото на Миро по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта