Регистрация

Агнешки котлети с карамелизиран лук

Агнешки котлети с карамелизиран лук
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1214

Агнешко с подправки, мармалад от лук и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 агнешки ребра с месо по тях
  • 40 г масло
  • 4 с.л. олио
  • 4 глави лук
  • 2 с.л. кафява захар
  • сол и пипер
  • чесън
  • прясна подправка по избор - мащерка или джоджен, или розмарин
  • 2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Разделете агнешките ребра и ги овкусете със сол и пипер. Оставете настрана.

2. Лука нарежете на полумесеци. Сгорещете маслото и половината олио в тиган и запържете лука. Щом започне да променя цвета си добавете кафявата захар, наситнен чесън и оставете да се готви под капак на слаб огън за 30-тина минути.

3. Прехвърлете лука в чиния, а агнешкото покапете с останалото олио. Гответе за по 2-3 минути от страна всяко ребърце. След изваждане покапете с лимонов сок.

4. Поднесете по 3 ребра в порция с топинг от лука и поръска от наситнена прясна подправка по избор.

 

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта