Ястие с шкембе и арпаджик
Яхния с месо и зеленчуци по попски.
Бон Апети
Излъчен на 23.02.2017
Готвиме шкембе по българска рецепта за попска яхния. Научаваме, че ядене по попски се казва всяка рецепта, в която влиза голямо количество арпаджик, известен също под името перлени лукчета. За да си направим ястието първо слагаме шкембето да се свари хубаво на висок градус за час и половина. Най-добре е да го готвим в тенджера под налягане. После запържваме арпаджика, изсипваме го в тенджера, запържваме и лука и към него добавяме доматено пюре и домати от консерва. Сгъстяваме с брашно, после наливаме бульон от варенето на шкембето и готвим вкусна яхнийка, в която сипваме и червено вино. Накрая събираме заедно доматено-лучения сос с арпаджика и нарязаното шкембе. Ето една родна вкусотийка, която бабите ни са готвили.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ