Мусака в йенска тенджера
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 7819
Домашна мусака с апетитна заливка.
Традиционна българска кухня - мусака - ястието, което наред с пататника и баницата е едно от най-представителните за родната хранителна култура. Затова, ако чакате гости чужденци, ги зарадвайте с тази манджа.
Най-важните съставки
брашно, говеждо месо, доматен сос, доматена салца, доматено пюре, зехтин, кайма, картофи, кисело мляко, лук, магданоз, моркови, свинска кайма, Свинско, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, сол и пипер, телешка кайма, телешко, хлебна сода, червен пипер, черен пипер, чубрица, яйце
Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ