Регистрация

Моркови и цвекло с меден сос и сирене

Моркови и цвекло с меден сос и сирене
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 984

Кореноплодна салата от цвекло с моркови и сирене, подправена с медено-чеснов дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. сух риган
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с.л. мед
  • 3 с.л. студено пресован зехтин
  • 5 с.л. оцет
  • 300 г моркови
  • 250-270 г цвекло
  • 1/2 глава червен лук - 50-70 г
  • 2 с.л. семена или ядки
  • 70 г бяло сирене + 1 с.л. зехтин
  • мента по желание

Начин на приготвяне:

1. Направете дресинга като смесите в купичка солта, пипера, ригана, меда, оцета, зехтина и намачкания чесън. Разбъркайте хубаво и дръпнете настрана.

2. Рендосайте в купа цвеклото и морковите. По желание предварително може да ги обелите.

3. Нарежете на тънки лентички червения лук и го изсипете при останалите продукти.

4. Поръсете семената или ядките и залейте с дресинга. Разбъркайте хубаво.

5. В купичка натрошете бялото сирене с 1 с.л. зехтин и поръсете върху салатата.

6. Украсете с листа мента и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта