Моркови и цвекло с меден сос и сирене
Кореноплодна салата от цвекло с моркови и сирене, подправена с медено-чеснов дресинг.
Необходими продукти:
- 1 ч.л. сух риган
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер - млян
- 2-3 скилидки чесън
- 1 с.л. мед
- 3 с.л. студено пресован зехтин
- 5 с.л. оцет
- 300 г моркови
- 250-270 г цвекло
- 1/2 глава червен лук - 50-70 г
- 2 с.л. семена или ядки
- 70 г бяло сирене + 1 с.л. зехтин
- мента по желание
Начин на приготвяне:
1. Направете дресинга като смесите в купичка солта, пипера, ригана, меда, оцета, зехтина и намачкания чесън. Разбъркайте хубаво и дръпнете настрана.
2. Рендосайте в купа цвеклото и морковите. По желание предварително може да ги обелите.
3. Нарежете на тънки лентички червения лук и го изсипете при останалите продукти.
4. Поръсете семената или ядките и залейте с дресинга. Разбъркайте хубаво.
5. В купичка натрошете бялото сирене с 1 с.л. зехтин и поръсете върху салатата.
6. Украсете с листа мента и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ