Морковено пюре с картофи
Пюре от моркови и картофи с мляко и масло.
Необходими продукти:
- 600 г моркови
- 400 г картофи
- 150 мл мляко
- 50 г масло
- сол и пипер на вкус
- пресни билки за украса при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте до еднородна смес. Направете го на ръка или с мелачка, защото с пасатор е трудно да стане без да се добавя течност.
2. Почистете морковите и ги сотирайте в 20 грама от маслото, като ги въртите от всички страни. По-добре си вземете голям тиган, за да успеете да ги сготвите на един път. След това нарежете на парчета.
3. Стоплете млякото почти до кипване.
4. В голяма купа изсипете картофите и морковите, залейте с млякото и пюрирайте с пасатор за супи. След това добавете маслото и сол на вкус и пасирайте до пълна гладкост.
5. Поднесете топло и украсено с листенца пресни подправки (изберете между копър, босилек, магданоз, корандър, салвия или нещо друго по ваш вкус)
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ