Регистрация

Домашен ябълков пай със стафиди и ванилия

Домашен ябълков пай със стафиди и ванилия
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1661

Ронлив сладкиш с плодове и ванилов дъх.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г захар
  • 900 г ябълки
  • сокът на 1 лимон
  • кората на 1 лимон
  • 360 г брашно
  • 150 г захар
  • щипка сол
  • ванилия (есенция)
  • 10 г бакпулвер
  • 1 яйце
  • 150 г масло
  • 50 г стафиди
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Ябълките обелете, почистете и нарежете на средно големи кубчета.

2. Стафидите накиснете във вряла вода.

3. В тиган с незалепващо покритие изсипете 50 г захар и подгрейте до разтапяне. Изсипете отогре ябълковите кубчета.

4. Гответе при непрестанно бъркане 3 минути, залейте с лимоновия сок, добавете лимоновата кора, намалете огъня на умерен към слаб и оставете да се готви 8 минути като периодично размешвате. После махнете от огъня и оставете да се охлади.

5. Брашното пресейте в купа и добавете 150 г захар, щипка сол, бакпулвер, ванилия, (сега, ако е на прах и с яйцето, ако е течна) и разбъркайте.

6. Добавете яйцето, нарязано на кубчета студено масло и претрийте с ръце на трохи.

7. Застелете дъното на тава с регулируеми стени с диаметър 26 см. с хартия за печене. Поръсете половината от торхите и леко ги натиснете с ръка.

8. Отгоре разпределете ябълките, тях поръсете с отцедените от водата стафиди и на финала завършете с останалите трохи.

9. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.

10. След изваждане охладете и поръсете с пудра захар през цедка.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта