Морковена супа с джинджифил
Крем супа от моркови с джинджифил и сметана.
Необходими продукти:
- 3 скилидки чесън
- 500 г моркови
- парче от корен джинджифил - в рендосано състояние да напълни с връх 2 с.л.
- 500 мл вода
- 1 средна по размер глава лук
- 2 с.л. олио
- 150-200 мл кокосова или млечна незаквасена готварска сметана (кокосовата и соевата сметана са добър и здравословен избор, ако не желаете в супата да има животински продукти)
- щипка сол
- тиквени или слънчогледови семки за гарниране по желание
Начин на приготвяне:
1. Морковите нарежете на кръгчета и изсипете в тенджера. Добавете скилидките чесън. Залейте с водата и оставете да кипнат на умерен огън.
2. През това време рендосайте обеления корен джинджифил и щом сте готови, го прибавете в тенджерата. Сложете капак.
3. Лука нарежете на кубчета. Сипете олиото в тиган с незалепващо покритие, сгорещете и запържете лука за 5 минути. После го добавете към супата.
4. Когато морковите омекнат, махнете от огъня, добавете щипка сол и залейте със сметаната.
5. Пюрирайте. По желание можете да добавите още сметана или вода, ако харесвате тази супа по-рядка. При поднасяне поръсете със семена от вод по избор.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ