Млечна баница с юфка и кокос
Юфка с мляко, яйца, ядки и кокосови стърготини.
Бон Апети
Излъчен на 29.06.2017
Бабината рецепта за любимата детска следобедна закуска - юфка на фурна, може да бъде разнообразена с няколко модерни допълнения, които не затрудняват приготвянето, но облагородяват вкуса и превръщат десерта в подходящ сладкиш и за важни гости. Това не пречи да си го сготвите за семейството, което да похапне апетитните кори, запечени в карамелен сос с яйца и мляко.
Първо се карамелизира захар, а когато потъмнее, се залива с мляко и кокосово мляко. Ако не искате да използвате веганската напитка, можете да сложите само краве мляко - пак ще стане. Получава се кафеникав карамелен сос, който ухае уникално добре. После към него се прибавят разбити яйца, канела, ванилия и орехи и с тази смес се залива натрошената в тава юфка. След това влиза за 40 минути във фурната, а след иваждане и охлаждане, можете да я поръсите с пудра захар. Сега е време да се съберете на трапезата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ