Мини палачинки с риба и сметана
Парти хапки от малки солени палачинки с шунка и кашкавал или риба и хайвер.
Необходими продукти:
- 120 г брашно
- 3/4 ч.л. сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 яйце
- 240 мл мляко
- 1 малка опаковка заквасена сметана
- слайсове пушена риба или шунка
- копър, магданоз или пресен лук по избор за украса
- добавка (хайвер или имитация, ако използвате риба или малко парче кашкавал, ако сте се спрели на шунка за топинг)
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в купа със солта и бакпулвера. Разбъркайте.
2. Чукнете яйцето, налейте млякото и бъркайте с тел докато се получи гладко и хомогенно тесто за палачинки.
3. Получената смес можете да изсипете в добре измит флакон от кетчуп или друг сос с дозатор, а ако нямате, използвайте лъжица за сладолед или мини черпак за дозирането.
4. Сгорещете на слаб към умерен огън тиган с незалепващо покритие. Разпределете няколко мини палачинки с диаметър около 8 см. и печете 3-4 минути - не трябва да загарят, а по-скоро да останат бели с леко позлатяване. Обърнете и гответе и от другата страна. Вадете в чиния.
5. Изсипете в плик или пош заквасената сметана като предварително я разбъркате. След това отрежете връхчето и изкарайте въздуха.
6. Шприцовайте кръгчета върху всяка палачинка. Отгоре поставете по желание пушена риба или шунка като навиете резенчето. Украсете с хайвер или парченце жълто сирене и билка по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ