Мини гювече в кошнички от домати
Пълнени домати със сирене, гъби, колбас и яйца.
Необходими продукти:
- 6 големи и твърди домата
- 12 пъдпъдъчи яйца
- 6 гъби
- 100 г сирене
- 150 г колбас по избор (шунка, бекон, салам)
- сол и пипер на вкус
- малко олио или зехтин
- листенца магданоз за украса
Начин на приготвняне:
1. Гъбите почистете и нарежете на ситни кубчета.
2. Наситнете колбаса и го прибавете към гъбите. Отгоре натрошете сиренето. Покапете с малко мазнина и разбъркайте.
3. Доматите разполовете и с чаена лъжичка изгребете сърцевината. Отцедете добре от водата изгребаната сърцевина, наситнете най-твърдата част от нея, отцедете повторно и добавете към сместа от гъби, сирене и колбас.
4. Получената смес разпределете плътно на дъното на кошничките, като предварително сте ги покапали с мазнина, поръсили със сол и сложили в тава, застлана с хартия за печене.
5. След това чукнете отгоре по едно пъдпъдъче яйце и поръсете с малко сол и пипер.
6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна докато яйцата се запекат.
7. Украсете с по листенце магданоз и поднесете. Внимавайте, кошничките вече са меки и лесно могат да се разпаднат. Най-добре преместете в индивидуални порции по 2-4 броя като си помагате със супена лъжица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ