Регистрация

Миди с диви гъби и бяло вино

Миди с диви гъби и бяло вино
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2580

Миди с целина, лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг миди
  • 500 г диви гъби
  • целина
  • 2 моркова
  • лук
  • бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Нарежете равни части целина, моркови и лук.

2. В голяма тенджера на умерено-силен огън, разтопете масло и/или зехтин и добавете нарязаните зеленчуци. Сотирайте за 2-3 мин.

3. Добавете дивите гъби и сотирайте още 2-3 мин.

4. Налейте чаша бяло вино по избор и добавете мидите. Сложете капака на съда и варете 5-8 мин., докато мидите се отворят.

5. Извадете мидите, като отцедите соса им обратно в тенджерата. Заделете мидите.

6. Разбийте в блендера месото на 4-6 миди, заедно с 2-3 с.л. от зеленчуковата смес до гладък сос.

7. Сложете мидите в чиния и ги полейте със соса от блендера и със соса от дъното на тенджерата.

8. Поднесете с нарязан на филийки зелен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта