Миди без черупки с ориз и зеленчуци
Месо от миди на тиган с ориз, чушки, лук и варен ориз.
Необходими продукти:
- 400 г сварени миди без черупки (продават се директно в хранителната верига)
- 200 г ориз
- 3 глави лук
- 1 зелена чушка
- 3 домата
- 60 г масло
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза до полуготовност.
2. Зелената чушка нарежете на тънки полумесеци. Домата обелете, нарежете на кубчета, като леко отцедите водата му. Лукът наситнете.
3. В тиган загрейте 2 с.л. масло и запържете в него лука. Щом започне да покафенява, добавете още 3 с.л. масло, както и чушката и доматите. Гответе няколко минути и след това изсипете и мидите. Гответе още малко и добавете ориза.
4. Сипете 100 мл вряла вода, сложете капак и изчакайте продуктите да я поемат.
5. Добавете сол и пипер на вкус, по желание лют пипер и още малко масло, ако е необходимо. Сервирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ