Месно руло с плънка от моркови и яйца
Руло от кайма с варени моркови и цели яйца в стил руло Стефани с шарена плънка.
Необходими продукти:
- 500 г кайма смес
- 1 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
- листата на няколко стръка копър и магданоз
- 1 глава лук
- 5 яйца
- 2 с.л. мляко
- 1 голям морков
- 2-3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Пуснете 4 от яйцата и моркова да се сварят за 7 минути след кипване на водата. Можете да готвите заедно яйцата и моркова.
2. Изсипете каймата в купа. Овкусете със сол и черен пипер. Наситнете листата на магданоза и копъра и рендосайте лука на ситно ренде.
3. Добавете лука и зеленините при каймата, чукнете яйцето и сипете млякото. Замесете.
4. Обелете сварените яйца и ги оставете цели. Сварения морков рендосайте на средно ренде.
5. Намажете лист хартия за печене с олио и разпределете каймата на правоъгълник в средата му. Размерите трябва да са коло 12х20 см.
6. Разпределете рендосания морков върху каймата като оставите бордове от 2 см. Върху моркова подредете целите яйца по дължина на рулото.
7. С помощта на хартията за печене завийте на руло продуктите, като хартията трябва да си остане отвърн. Оформете като бонбон и го прехвърлете както си е увит в хартията в лист алуминиево фолио. Завийте на втори бонбон.
8. Прехвърлете в тава и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Гответе 40 минути.
9. Разгърнете рулото от горната страна от двете фолиа, но нека отдолу си остане в тях. Върнете във фурната за 7-8 минути.
10. След изваждане изчакайте да се поохлади, за да се стегне. Не бива да изстива напълно - все пак е месно ястие. След това нарежете на напречни кръгчета и сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ