Мексиканско севиче с морски дарове
Предястие с морски дарове, домати и авокадо.
Необходими продукти:
- 200 г пипала от октопод
- 200 г скариди
- 200 г каламари
- 2 средни домата
- 1 глава лук
- китка пресен магданоз
- 1 авокадо
- сокът на един лимон
- 2 с.л. сос уорчестър
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете както следва морските дарове, като ги варите по отделно и пускте във водата, след като тя е завряла: - скариди – 2 минути; калмари – 4 минути; октопод – 40 минути. След края на термичната обработка изсипете в гевгир, за да се отцеди и шокирайте под течаща студена вода.
2. В купа нарежете доматите на малки кубчета като предварително сте ги обелили. Ако са прекалено течни, отцедете част от сърцевината. Севиче се прави с по-твърди червени домати. След това в съда добавете и добре наситнения лук, а после и шокираните морски дарове, като предвариелно ги нарежете.
3. Наситнете листенцата от магданоза и ги добавете в съда. Разбъркайте!
4. Смесете лимоновия сок със зехтина, соса уорчестър, сол и пипер. С получената смес залейте севичето, разбъркайте и приберете в хладилник.
5. Преди поднасяне опитайте на вкус – може да потрябва допълнително сол и пипер. След като прехвърлите в индивидуални съдове, поръсете с нарязано на малки кубчета авокадо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ