Мексикански сандвич с кайма и зеленчуци
Такос с царевични питки, телешка кайма, зеленчуци и авокадо.
Каналът Хапка предлага да разнообразим обяда с традиционни сандвичи и дюнери с една рецепта за такос, която ще вкара различност в делничното меню. Виждаме как се прави такос със салца и вкусно месо, сготвено на тиган в компанията на подлютени зеленчуци. Етапите на направа е по-добре да започнат от запръжката, защото докато тя се готви, можем да й хвърляме по едно око и да спретнем салцата.
Затова си наситняваме глава лук, червени и зелени чушки, люти чушлета от количество и вид по желание, намачкваме си чесън и си правим бульон, като може просто да разтворите кубче бульон във вода, ако нямате домашната ароматна течност, останала от варенето на месо или зеленчуци. Следва да сгорещим зехтин и да запържим лук, а после да добавим каймата и зеленчуците, да овкусим с кимион, сол и пипер, да гребнем доматена паста и да залеем с бульона. Идва ред на 45-минутното къкрене, по време на което подхващаме следващата част.
Салцата се прави от смесени свежи зеленчуци - домати, червен и пресен лук и кориандър, към които можете да добавите наситнено люто чушле. После се овкусява със зехтин, сол и лимонов сок. Следва да си приготвим и резени авокадо за поднасяне и да пуснем царевичните тортили да се сгреят на фурна.
Накрая пълним хлебчетата първо със запръжка, после със салца, отгоре добавяме авокадо и още кориандър и сме готови за поднасяне. По желание можете да сложите и барбекю сос или чили, както и да си харесат друг сос от хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ