Регистрация

Мекици с плънка от шунка и кашкавал

Мекици с плънка от шунка и кашкавал
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4041

Пържени мекички със сърцевина от колбас, кашкавал и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 250 мл кефир (или 125 мл кисело мляко, разбито в 125 мл вода)
  • 280 г брашно (2 ч.ч.)
  • 1 ч.л. захар
  • 1,5 с.л. сода
  • 150 г кашкавал
  • растителна мазнина според нуждите (около 70 мл)

За плънката:

  • 150 г кашквал
  • 150 г шунка или бекон
  • 1 чушка по желание

Начин на приготвяне:

1. В кефира или айряна угасете содата.

2. Рендосайте кашквала за тестото.

3. Пресейте брашното в широка тава, оформете кладенче, изсипете вътре кефира и поръсете отгоре захарта. Добавете рендосания кашкавал и 2 с.л. растителна мазнина и замесете еластично тесто. Ако е нужно, добавете още брашно или олио.

4. Нарежете на малки кубчета кашкавала, колбаса и чушката за плънката.

5. Сгорещете част от растителната мазнина в тиган и си застелете с домакинска хартия съд, в който ще вадите мекиците.

6. Оформяйте мекички от тестото, просвайте ги на набрашнен плот, пълнете едната половина със сместа и запечатвайте. Пържете двустранно до получаването на златиста и хрупкава коричка.

Поднесете с любимия сос по желание - майонеза, млечен, кетчуп или лютеница.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта