Регистрация

Медено пиле с ябълки

Медено пиле с ябълки
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1060

Пълнено пиле на фурна с плодове и медена кожичка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 3-4 големи ябълки
  • 10-тина сини сливи (сушени)
  • 4 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • 3 с.л. бърбън (ром или друг ароматен алкохол)
  • 2 с.л. мед
  • 1-2 с.л. лимонови корички
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 клонки розмарин

Начин на приготвяне:

1. Обелете, почистете и нарежете ябълките на едри кубчета. Сините сливи накиснете във вряла вода и след това наситнете. Прибавете към ябълките. Намачкайте чесъна със сол. Половината от него добавете при плодовете. Залейте с ароматния алкохол и оставете така за 10-тина минути.

2. През това време смесете останалия чесън с меда, зехтина, лимоновите корички и останалата лъжица бърбън. Добавете от розмарина в наситнено състояние. Разбъркайте.

3. Обтрийте пилето вътрешно и външно със сол и пипер. Напълнете корема му с плодовата смес без да тъпчете. Останалото изсипете в тавата, в която ще печете.

4. Сложете птицата да полегне върху плодовете с гърдите надолу. Намажете хубаво с медената смес, добавете розмарина на клонки и пуснете да се пече на 200 градуса за 30 минути.

5. Извадете пилето, намажете го с останалата медена глазура и приберете във фурната за още 30-тина минути вече на 180 градуса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта