Маслен сладкиш с кафе и сметана
Пай с маслена основа, крем капучино и сметанова коричка.
Бон Апети
Излъчен на 03.05.2017
Любителите на кафето ще останат очаровани от тази идея за вкусен сладкиш с маслена основа, ухаеща на нес кафе, ефирна сърцевина от крем капучино с ликьор и глазура от сметана, поръсена с подсладено какао. Този десерт е истинска радост за небцето, а хубавото е, че може да бъде направен у дома, без да изисква особени умения в сладкарството.
Блатът се приготвя от стрито на трохи брашно с масло, захар, ванилия и бакпулвер, където после добавяме разтворено нес кафе и яйце. Тази смес се разточва на кора и с нея се покриват дъното и стените на формичка за пайове. След това отива в хладилника, за да изчака пълнежа си. Кремът се прави от жълтъци с мляко, нишесте и още инстантно кафе. Ароматизира се с ванилия и ликьор и се изсипва в кратера на тестото. После отива във фурната за 20 минути.
Остава финалът - разбита деликатно сладкарска сметана със захар, която се намазва върху този сладък пай, а отгоре се поръзсва със сладко какао на прах, което придава допълнителен разкош. Ако направите всичко това, ви остава само да си хапнете този изключително вкусен домаше пай.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ