Маслени къпкейкове с ябълки и украса
Ябълкови кексчета с глазура от масло и пудра захар.
Мъфините са разкошна основа за къпкейк - малко кексче с шапка от апетитна глазура, която придава допълителен разкош и празничност на десерта. Именно такива сладкиши виждаме в Dazzle Spoon. В тях се крие много масло, рендосани ябълки и канела, а отгоре се покриват с шприцована украса от разбито с пудра захар масло.
Първо се смесват сухите съставки - пресято брашно с канела, сол и бакпулвер. В друга купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се масло и мляко и се бърка до получаването на кремообразна гладка смес. В нея на етапи се вакрава сухата микстура и на финала - рендосани ябълки. Това тесто се разпределя във формички за мъфини и се пече на 180 градуса за около 25 минути.
А времето за печене е предостатъчно, за да си направите глазурата. Размекнато на стайна температура масло се разбива с пудра захар и 1 с.л. мляко. По желание можете да разделите сместа и в част от нея да добавите хранителна боя или пък да придадете допълнителен аромат с ванилия. И след известно кулинарно творене по охладените мъфини, те се превръщат в страхотни къпкейкове. Гледайте точно как се прави във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ