Маслена торта с орехи, кафе и ароматен алкохол
Домашна торта с орехови блатове, маслен крем и орехова коричка.
Бон Апети
Излъчен на 26.02.2016
Тази рецепта е за хора с време, желание и поне миимални влечения в сладкарството, защото сладкишът е истински шедьовър. Първо се правят блатове, но така елегантни, че в тях езикът улавя натрошени орехи, ванилов аромат и дъх на кафе. И докато тестената основа се пече на два тура, се приготвя апетитен маслен крем с яйца и алкохолна есенция. Малко какао също не е излишно. На финала, за да бъде тортата повече от съвършена, се украсява с цели орехи и такива, смлени на едър прашец. Заслужава си да се опита както за направа, така и за хапване!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ