Маслена риба с чесън, соев сос и броколи
Рибени филета на тиган с чесън и броколи.
Необходими продукти:
- 6 филета маслена риба (може да се получи с по-тънки филета от друга морска риба)
- 4 скилидки счукан чесън
- 3 ч.л. соев сос
- 1 връзка броколи, измити
- брашно
- зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Поръсете филетата със сол и пипер. След това ги оваляйте в брашно.
2. Загрейте зехтина в незалепващ тиган и изпържете рибата, докато придобие златистокафяв цвят от двете страни. Пържете всяка страна по около 2 мин.
3. Когато филето е готово, го оставете настрана.
4. В друг тиган загрейте зехтина и запържете чесъна, докато започне леко да ухае. Добавете соевия сос, а след това и броколите и покрийте тигана.
5. След 3 мин. броколите трябва вече да са омекнали и да са станали яркозелени на цвят. Отстранете от огъня и сервирайте заедно с рибата.
6. Поръсете рибата с лимонов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ