Регистрация

Маслена риба с чесън, соев сос и броколи

Маслена риба с чесън, соев сос и броколи
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4147

Рибени филета на тиган с чесън и броколи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 филета маслена риба (може да се получи с по-тънки филета от друга морска риба)
  • 4 скилидки счукан чесън
  • 3 ч.л. соев сос
  • 1 връзка броколи, измити
  • брашно
  • зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Поръсете филетата със сол и пипер. След това ги оваляйте в брашно.

2. Загрейте зехтина в незалепващ тиган и изпържете рибата, докато придобие златистокафяв цвят от двете страни. Пържете всяка страна по около 2 мин.

3. Когато филето е готово, го оставете настрана.

4. В друг тиган загрейте зехтина и запържете чесъна, докато започне леко да ухае. Добавете соевия сос, а след това и броколите и покрийте тигана.

5. След 3 мин. броколите трябва вече да са омекнали и да са станали яркозелени на цвят. Отстранете от огъня и сервирайте заедно с рибата.

6. Поръсете рибата с лимонов сок.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта