Маринован карфиол в оцет
Сладко-кисели зеленчуци с аромат на карамфил.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 1 голям морков
- 200 мл оцет от 9%
- 4 с.л. сол
- 9 с.л. захар
- 4 карамфилчета (или повече по желание)
- 1 с.л. олио
- 8 дафинови листа
- 3 скилидки чесън
- 1,5 литра вода
Начин на приготвяне:
1. Накъсайте карфиола на розички, измийте ги и ги сложете в тенджера.
2. Морковите нарежете на ленти или полумесеци и добавете в тенджерата.
3. Скилидките чесън обелете и нарежете на няколко парчета. Прибавете ги към другите зеленчуци.
4. В друга тенджера сипете водата, сложете в нея карамфила, солта, захарта, дафиновите листа и оцета и изчакайте да кипне.
5. Залейте зеленчицуте с олиото и така приготвената марината и оставете под капак докато се охлядят. След това приберете в хладилник да изстинат хубаво и поднесете като студена салата или предястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ