Мариновано цвекло със сирене и орехи
Салата от варено цвекло на шайби с орехи и сирене.
Необходими продукти:
- 2 глави цвекло (сурово или сварено и вакуумирано)
- 100 мл ябълков оцет
- 2 скилидки чесън
- магданоз по желание
- 200 г бяло сирене
- 100 г орехи
- сол
Начин на приготвяне:
1. Ако използвате сурово цвекло, го сварете като измиете добре главичките и ги пуснете в кипяща вода за 30 минути. Можете да покапете със зехтин и да посолите, а след това да увиете в алуминиево фолио и да печете за 1 час на 200 градуса във фурна. Не е особено енергоспестяващ метод. За сметка на това обаче, цвеклото придобива приятен леко сладникав нюанс. Най-лесно е да си купите вакуумирано сварено цвекло.
2. Готовото цвекло нарежете на шайби, а тях прехвърлете в купа.
3. Смесете оцета с намачкан на паста чесън и наситнен магданоз по желание. Залейте цвеклото и оставете в хладилник за няколко часа.
4. Извадете цвеклото от маринатата и подредете в плато. Посолете, ако сиренето не е достатъчно солено. Отгоре натрошете бялото сирене.
5. Ореховите ядки запечете на сух тиган докато започнат да освобождават аромат. След това нарежете с нож и поръсете върху салатата. Поднесете!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ