Мариновано печено свинско с лук в плик
Вкусно свинско месо с подправки, след което остава чиста тава.
Необходими продукти:
- 900 г чисто свинско месо (без кокали и мазнина)
- 3 глави лук
- 1 лимон
- 8 с.л. соев сос (6 за месото и 2 за лука)
- 4 с.л. кетчуп
- 1 с.л. захар
- 3 щипки кимион
- 6 с.л. вода
- плик за печене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на големи хапки и го начукайте в плик или обвито в стреч фолио (прозрачното опаковачно домакинско фолио), за да не изцапате кухнята с пръски от кръвта на месото.
2. Направете маринатата като смесите в дълбок съд 6 с.л. соев сос с 8 с.л. вода и изстискания сок от един лимон. Потопете месото в сместа и го оставете да се маринова за 3-6 часа.
3. Нарежете лука на полумесеци, изсипете в него 2 с.л. соев сос и 1 с.л. захар и го настискайте.
4. Направете смес от кетчупа и кимиона, извадете месото от маринатата и го овъргаляйте в овкусеното доматено пюре.
5. Смесете месото с лука и напълнете един плик за готвене с тях, като предварително поставите плика в тава, за да не се скъса при преместването.
6. Завържете плика с предвидената за това свинска опашка (ако няма поставена в него, може да използвате и дебел конец за шиене) и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса между 1 час и 1:10 час в зависимост дали обичате месото да е по-изпечено или леко алангле.
7. Сервирайте с любимата си гарнитура, или както направих аз – с по малко лъжички от няколко предпочитани гарнитури. Внимавайте когато отваряте плика да не се изгорите от топлия въздух.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ