Регистрация

Мариновани пилешки бутчета

Мариновани пилешки бутчета
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3717

Най-вкусната китайска идея за пилешките бутчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки бутчета
  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 1 с.л. тъмен соев сос
  • 1 с.л. китайско вино за готвене
  • 1 с.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти, без месото и меда.

2. Мариновайте в тази марината бутчетата за около 2 ч.

3. Загрейте предварително фурната на 190ºС.

4. Сложете бутчетата в тавичка за печене, постлана с алуминиево фолио (за по-лесно почистване после).

5. Печете 10-15 мин.

6. Извадете от фурната и полейте с маринатата.

7. Върнете във фурната и намалете температурата на 180ºС.

8. Печете още 10 мин.

9. Проверявайте от време на време, за да не изгори. Общото време зависи от големината на бутчетата.

10. Извадете изпеченото месо и го намажете с меда.

11. Включете грила и оставете пилешкото за около 4 мин., като обърнете 1-2 пъти.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта