Мариновани пилешки бутчета
Най-вкусната китайска идея за пилешките бутчета.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки бутчета
- 2 с.л. мед
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. светъл соев сос
- 1 с.л. тъмен соев сос
- 1 с.л. китайско вино за готвене
- 1 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти, без месото и меда.
2. Мариновайте в тази марината бутчетата за около 2 ч.
3. Загрейте предварително фурната на 190ºС.
4. Сложете бутчетата в тавичка за печене, постлана с алуминиево фолио (за по-лесно почистване после).
5. Печете 10-15 мин.
6. Извадете от фурната и полейте с маринатата.
7. Върнете във фурната и намалете температурата на 180ºС.
8. Печете още 10 мин.
9. Проверявайте от време на време, за да не изгори. Общото време зависи от големината на бутчетата.
10. Извадете изпеченото месо и го намажете с меда.
11. Включете грила и оставете пилешкото за около 4 мин., като обърнете 1-2 пъти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ