Регистрация

Мариновани краставици с лук и копър

Мариновани краставици с лук и копър
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1368

Салата от краставици с оцет в компанията на червен лук и пресен копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. захар
  • 60 мл студено пресован зехтин или друга растителна мазнина по избор
  • 4 с.л. оцет
  • 1 кг краставици или корнишони
  • 150 г червен лук
  • листата на връзка копър

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа изсипете солта, пипера и захарта. Залейте с оцета и зехтина и разбъркайте докато солта и захарта се разтворят.

2. Измийте много добре краставиците, защото ще се хапват с обелката. Ако прекалено много ви дразни, махнете я, но тя придава свежия вид на салатата. Нарежете краставиците на тънки почти прозрачни кръгчета. Ако имате ренде за кръгчета, използвайте го - ще е най-бързо, лесно и прецизно. Изсипете краставиците в купата или директно ги рендосвайте върху соса.

3. Червения лук нарежете на тънки полумесеци. Ако разполагате с рендето за зеленчуци, директно минете и лука през него. След това разделете отделните влакна и изсипете върху краставиците.

4. Листата на копъра измийте и наситнете. Добавете в салатата.

5. Разбъркайте всичко много добре, за да се овалят зеленчуците в соса равномерно. След това приберете в хладилник до момента на поднасяне. Хубаво е салатата да се маринова за 30-тина минути.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта