Мариновани краставици с лук и копър
Салата от краставици с оцет в компанията на червен лук и пресен копър.
Необходими продукти:
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 2 ч.л. захар
- 60 мл студено пресован зехтин или друга растителна мазнина по избор
- 4 с.л. оцет
- 1 кг краставици или корнишони
- 150 г червен лук
- листата на връзка копър
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа изсипете солта, пипера и захарта. Залейте с оцета и зехтина и разбъркайте докато солта и захарта се разтворят.
2. Измийте много добре краставиците, защото ще се хапват с обелката. Ако прекалено много ви дразни, махнете я, но тя придава свежия вид на салатата. Нарежете краставиците на тънки почти прозрачни кръгчета. Ако имате ренде за кръгчета, използвайте го - ще е най-бързо, лесно и прецизно. Изсипете краставиците в купата или директно ги рендосвайте върху соса.
3. Червения лук нарежете на тънки полумесеци. Ако разполагате с рендето за зеленчуци, директно минете и лука през него. След това разделете отделните влакна и изсипете върху краставиците.
4. Листата на копъра измийте и наситнете. Добавете в салатата.
5. Разбъркайте всичко много добре, за да се овалят зеленчуците в соса равномерно. След това приберете в хладилник до момента на поднасяне. Хубаво е салатата да се маринова за 30-тина минути.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ