Регистрация

Мариновани бутчета с чесън и билки

Мариновани бутчета с чесън и билки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 690

Печени пилешки бутчета с марината от лук и чесън, пипер, провансалски подправки и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. лук на прах
  • 1 с.л. провансалски микс подправки (или си миксирайте розмарин, босилек и риган)
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • 1,5 ч.л. сол
  • 50 мл зехтин
  • мащерка, магданоз или босилек - пресни за поръсване след изпичане
  • 8-10 пилешки пържоли от бутчета с кожата или 8-10 пилешки бутчета само горната част

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа чесъна на прах с лука, провансалския микс, трите вида пипер и солта. Залейте със зехтина и разбъркайте на паста.

2. Прехвърлете бутчетата в купа и залейте със соса. Разтрийте много добре от всички страни. Приберете в хладилник между 30 минути и 12 часа.

3. Подредете бутчетата с кожата нагоре в тава плътно едно до друго, но без да се застъпват.

4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.

5. След изваждане прехвърлете в плато или индивидуални порции. Залейте със соса от печенето, ако има.

6. Поръсете с прясна билка и поднесете.

 

Източник: YouTube/Island Vibe Cooking

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта