Мариновани агнешки ребра с лук
Печени агнешки ребърца с подправки и лук.
Необходими продукти:
- 2 кг ребра от младо агне, за предпочитане охлядени, а не замразени
- 4 глави лук, нарязан на кръгчета
- сол и пипер
- 3 дафинови листа
- 1-2 стръка розмарин
- чесън
- подправки за барбекю
- лимонов сок или ябълков оцет
Начин на приготвяне:
1. Вземете дълбока купа, нарежете ребрата на парчета, сложете сол, пипер, дафинов лист, намачкан чесън, подправки за барбекю, лимонов сок или ябълков оцет и лук, омешайте хубаво и оставете на хладно за една нощ.
2. Така направените ребра можете да изпечете на грил или барбекю, като търпеливо ги изчакате да хванат златиста коричка, преди да ги обърнете. Можете и да ги пръскате с вода, за да станат по-сочни. Ако използвате фурна, печете в тавичка с малко вода на дъното и обвити във фолио, а след това разгърнете, за да се запече хубаво кожата. Опитайте така маринованото месо и на тиган, където се запържва в 1-2 с.л. нагорещено олио или пък защо не и в агнешка лой. Всички начини на приготвяне си имат своя чар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ