Маринована сьомга по рецепта на La Cubanita
Домашно маринована сьомга с уиски и кафе върху хрупкави брускети.
Необходими продукти:
За маринатата:
- 500 г захар
- 500 г сол
- 20 мл прясно изцеден портокалов сок
- 20 мл прясно изцеден лимонов сок
- 50 мл уиски
- 3-4 щипки нес кафе (сухо)
За брускетите:
- 160 г сьомга
- 6 филийки от франзела или багета
- 80 г сирене Филаделфия
Забележка: В горепосочената марината можете да мариновате много повече от 160 грама риба. Това количество е необходимо за направата на една порция мини сандвичи, затова е отбелязано в рецептата.
Начин на приготвяне:
1. Смесете съставките за маринатата. Една част от тях поръсете върху съд, отгоре наредете парчетата риба и след това хубаво ги покрийте с остатъка от маринатата. Оставете в хладилник за поне 24 часа.
2. Изтръскайте рибата от маринатата, оплакнете я и я нарежете на тънки слайсове.
3. Намажете филийките с Филаделфия и сложете върху тях по парче сьомга.
4. Поръсете с бял и черен сусам или друг вид семена по желание.
Опитайте маринатата и за друг вид меса, ви препоръчваме ние от kulinarno.bg, като напомняме, че тези брускети със сьомга се сервират в Bar&Dinner La Cubanita, където можете да си хапнете още много южноамерикански специалитети.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ