Регистрация

Маринована сьомга по рецепта на La Cubanita

Маринована сьомга по рецепта на La Cubanita
Лесно   |   Порции 6 брускети; 1 порция   |   Видяна: 3585

Домашно маринована сьомга с уиски и кафе върху хрупкави брускети.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За маринатата:

  • 500 г захар
  • 500 г сол
  • 20 мл прясно изцеден портокалов сок
  • 20 мл прясно изцеден лимонов сок
  • 50 мл уиски
  • 3-4 щипки нес кафе (сухо)

За брускетите:

  • 160 г сьомга
  • 6 филийки от франзела или багета
  • 80 г сирене Филаделфия

Забележка: В горепосочената марината можете да мариновате много повече от 160 грама риба. Това количество е необходимо за направата на една порция мини сандвичи, затова е отбелязано в рецептата.

Начин на приготвяне:

1. Смесете съставките за маринатата. Една част от тях поръсете върху съд, отгоре наредете парчетата риба и след това хубаво ги покрийте с остатъка от маринатата. Оставете в хладилник за поне 24 часа.

2. Изтръскайте рибата от маринатата, оплакнете я и я нарежете на тънки слайсове.

3. Намажете филийките с Филаделфия и сложете върху тях по парче сьомга.

4. Поръсете с бял и черен сусам или друг вид семена по желание.

Опитайте маринатата и за друг вид меса, ви препоръчваме ние от kulinarno.bg, като напомняме, че тези брускети със сьомга се сервират в Bar&Dinner La Cubanita, където можете да си хапнете още много южноамерикански специалитети.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта