Регистрация

Маринована пушена скумрия с лук за мезе

Маринована пушена скумрия с лук за мезе
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1335

Маринована скумрия в соев сос, оцет, лук, домати и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма или две по-малки пушени скумрии (чистени; с глава и опашка)
  • 1 голяма или две по-малки глави лук
  • 1 голям или два по-малки червени твърди домата
  • 3-4 скилидки чесън
  • връзка копър
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 1 с.л. оцет
  • 4 с.л. соев сос
  • 4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Вземете рибата, отделете главата и опашката и нарежете тялото на шайби с дебелина един пръст. Не изхвърляйте главата и опашката - те също могат да бъдат схрускани. Парчетата риба подредете с месото нагоре плътно и на един ред в тава с капак или кутия за съхранение на продукти.

2. Лука нарежете на полумесеци с дебелина около 0,5 см. Прехвърлете в купа.

3. Добавете нарязаните на малки кубчета домати и нарязания на тънки до прозрачност шайби чесън. Наситнете копъра и също прехвърлете в купата.

4. Добавете солта, пипера, оцета, зехтина и соевия сос. Разбъркайте и настискайте с ръка.

5. Получената смес разпределете върху парчетата риба. Захлупете с капак и приберете в хладилник за 3 часа. Тази рецепта е приложима и за сурова риба, ако ѝ имате доверие.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта