Регистрация

Манастирска супа с риба и маслини



Манастирска супа с риба и маслини
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1443

Рибена чорба с картофи, маслини, чушки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.06.2017

Рибена супа от дребна риба готвят Лора и Стоян, като обясняват, че това е манастирска рецепта за чорба от риба и е най-вкусно, ако в нея се комбинират и сладководни, и морски рибета. Започваме от трудоемката част - рибата се почиства от горчащите хриле и от карантията. После можете да си отдъхнете, защото рибата се готви в подсолена вода в компанията на лук до хубаво разваряване. Все пак не си давайте много почивка, защото пък е добре да сте готови със зеленчуците, когато водните обитатели са се сготвили.

Следва да се отцеди бульона от варенето и да се кипне отново. През това време рибката се охлажда. В кипналият бульон се прибавят зелена и червена чушка, наситнени картофи, пресен лук, олио и маслини и се оставя на огъня до сготвянето на картофите. Пак време за дълга почивка няма защото рибките трябва да се почистят от костите - втората по-пипкава дейност в тази рецепта. Накрая месото им се добавя в чорбата, готви се всичко заедно и след това се сервира с наситнен магданоз. Не забравяйте да поднесете хляб с блюдото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта