Малки шоколадови мъфини с боровинки
Шоколадови бонбони с плодов пълнеж.
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици сушени боровинки
- 2 супени лъжици мляко
- 1 супена лъжица ванилова есенция
- 90 г тъмен шоколад
- 90 г масло
- 6 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица набухвател
- 2 яйца
- 4 супени лъжици кафява захар
- 45 г тъмен шоколад
- 15 г масло
- 1 супена лъжица бита сметана
- захарни сърца или бонбони по избор
Начин на приготвяне:
1. Накиснете за 4 часа боровинките в бренди, смесено с мляко и ванилия.
2. Начупете шоколада на малки блокчета и ги сложете в дълбока купа заедно с маслото. Разтопете на водна баня, като разбърквате от време на време.
3. Пресейте брашното и набухвателя.
4. Счупете яйцата в купа, изсипете захарта и разбийте добре сместа, докато се разтопи захарта.
5. Изсипете и разбъркайте брашното в сместа постепенно по няколко лъжици, докато се получи хомогенна смес.
6. Изсипете боровинките и течността, в която са киснали, както и разтопените шоколад и масло.
7. Готовата смес разсипете в малки форми за кекс като не ги препълвате - ¾ от вместимостта им.
8. Печете в предварително загрята фурна 12 мин. на 180 градуса. /проверете с клечка за зъби по средата на тестото дали е добре опечено/
9. Извадете формите от фурната и ги оставете да изстинат за около 20 мин.
10. За декорацията разтопете на водна баня шоколад, масло и сметана. Топнете върха на всеки мъфин в сместа и поставете захарните фигурки отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ