Пълнозърнести мъфини с канелена захар
Мъфини с канелена глазура.
Необходими продукти:
- 2 бучки неосолено масло, затоплено на стайна температура
- 1.5 ч.ч. + 1/4 ч.ч. кафява захар
- 2 големи яйца
- 3 ч.ч. пълнозърнесто брашно
- 1.5 с.л. + 1 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сода за хляб
- 1/2 ч.л. + 1/8 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. смляна канела
- 1.5 ч.ч. + 1/3 ч.ч. нискомаслено мляко
- 1/8 ч.ч. нискомаслена суроватка
За топинга:
- 1 бучка неосолено масло
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1 ч.л. смляна канела
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180°С.
2. С миксер разбийте маслото и захарта на кремообразна смес.
3. Разбийте яйцата, едно по едно, докато се смесят.
4. Пресейте брашното, бакпулвера, содата за хляб, солта и канелата.
5. Смесете млякото и суроватката.
6. С шпатула прибавете една четвърт от сухите продукти в маслената смес. След това прибавете една трета от млечната смес. Продължете да добавяте останалите сухи и течни необходими продукти, като ги редувате и накрая завършите със сухите. Разбъркайте докато се смесят хубаво, но не прекалено.
7. Намаслете и набрашнете стандартни купички за мъфини или подредете хартиени чашки за печене на мъфини в тавичка. Напълнете до ръба всяка формичка с течното тесто. Печете докато станат твърди на пипане (около 30 мин.)
8. Когато ги извадите от фурната или след като се поохладят леко, започнете да приготвяте покритието от масло, захар и канела.
9. Разтопете маслото.
10 Смесете захарта и канелата.
11. Извадете мъфините от формичките, потопете ги или ги намажете отгоре с разтопеното масло и след това ги оваляйте в канелена захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ