Малайзийско пилешко къри
Люто пиле с картофи и кокосово мляко.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 1-2 с.л. къри паста от червено тайландско чили
- 2 картофа, обелени
- ½ ч.ч. месно къри на прах
- зехтин
- 1 консерва кокосово мляко
- сол и захар (на вкус)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилето на малки до средни парчета.
2. Смесете малко вода с около ½ ч къри на прах и мариновайте пилешкото с къри пастата.
3. Нарежете картофите на големи кубчета и ги изпържете в незалепващ тиган с 1-2 с.л. сгорещено олио на слаб огън до готовност и заделете.
4. В тенджерка сгорещете около 2-3 с.л. олио и разбъркайте чили пастата, докато усетите аромата й.
5. Прибавете маринованото пилешко в тенджерката и смесете хубаво с чили пастата. Когато месото покафенее леко, прибавете 1- 1 ½ ч вода. Оставете да се вари.
6. Когато пилето е почти готово и ястието остане на мазнина, прибавете 1 консерва кокосово мляко, малко сол и захар на вкус.
7. Накрая, прибавете изпържените картофи и бъркайте от време на време до готовност на месото.
8. Поднесете горещо с ориз или пържени тънки спагети.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ