Регистрация

Макрони с кайма в доматен сос

Макрони с кайма в доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 986

Макарони с месо и домати на котлон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 450 г кайма
  • 800 г домати в доматен сос от консерва
  • щипка захар
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 30 мл чили сос
  • 2 с.л. горчица
  • 800 мл вода, пилешки или зеленчуков бульон
  • 350 г макарони или друга дребна паста по избор
  • пармезан или друго жълто сирене по желание
  • босилек или друга прясна билка по желание

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и намачкайте чесъна или го пресирайте.

2. Сгорещете олиото в тиган с много високи бордове или в тенджера. Важно е съдът да разполага с капак.

3. Запържете лука и чесъна за 3 минути, след това добавете каймата и гответе докато се разпадне на трохи.

4. Залейте с доматите от консерва, добавете сол, пипер и захар и изчакайте да кипнат. Ако парчетата домати са прекалено големи или цели, раздробете ги с лъжицата за готвене.

5. Сипете чилито, добавете горчицата, разбъркайте и залейте с бульона. Изчакайте да кипне.

6. Доавете макароните, разбъркайте, за да се разпределят равномерно в ястието, кипнете, захлупете с капака и оставете да се готви 16-18 минути.

7. Разпределете в изндивидуални порции и рендосайте пармезан или друго жълто сирене докато ястието е вряло. Можете да украсите с прясна билка като босилек или риган. Сервирайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта