Макови кифли с масло и крем сирене
Домашни кифлички с маслено тесто и маково семе.
Бон Апети
Излъчен на 31.01.2017
Правим едни различни и много вкусни макови кифли, каквито не можете да си купите от кварталната пекарна, а по-скоро от френска сладкарница. Тестото се замесва без набухвател, а към бялото брашно добавяме крем сирене, ванилия и лимонови корички. Плънката също е нестандартна - накиснато във вода маково семе се смесва с кондензирано мляко и се пюрира. Така се получава една черна сладост, с която завиваме малките рулца. Накрая ги намазваме с разбито яйце за блясък и ги изпичаме. Водещите предлагат да си направите по-голяма порция, защото тези кифлички имат таланта да изчезват мигновено от масата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ