Макарони с кашкавал и шунка
Средно | Порции 4
| Видяна: 8184
Шунка и грах надничат от топлата ви паста.
Необходими продукти:
- 1 1/3 ч. ч. (80 г) запържени лучени кръгчета
- 300 г сварена и пасирана целина
- 1 ¼ ч. ч. прясно мляко
- 3 ч. ч. сварени макаронени изделия (1 ½ ч. ч. неварени)
- 2 ч. ч. настърган чедър или кашкавал
- 1 ч. ч. нарязана на кубчета шунка
- ½ ч. ч. замразен грах
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С. Натрошете готовите лучени крътчета в найлонова торбичка с ръце или с точилка.
2. Смесете пасираната целина и млякото в тавичка с диаметър 20 см. Прибавете сварените макарони със сиренето, шунката и замразения грах и разбъркайте. Наръсете с натрошените лучени кръгчета.
3. Печете 30 минути или до готовност.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ