Макарони с бекон и синьо сирене
Паста с бекон и сирена.
Необходими продукти:
- 2-4 резена бекон
- 50 г сирене чедър
- 50 г синьо сирене
- 50 г италиански пармезан, настърган
- щипка лют червен пипер
- 250 мл прясно мляко
- макарони
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода и сложете макароните да се варят за около 5 минути, докато са ¾ готови. Сложете сол във водата ако е необходимо.
2. Изпържете бекона в масло и го овкусете с лютия червен пипер. Пържете докато стане почти хрупкав.
3. Сложете макароните в тавичка или йена и ги смесете със синьото сирене. Разбъракйте, така че сиренето да се разтопи.
4. Сварете млякото в тенджерка и сложете в него сиренето чедър. Разбъркайте, за да не прегори сиренето и овкусете със сол и черен пипер.
5. Залейте макароните в тавичката с така приготвения сос и ги разбъркайте добре.
6. Сложете макароните във фурната (предварително загрята на 150 С) и печете около 10 минути.
7. След 10 минути ги извадете от фурната, наръсете ги с настъргания пармезан и ги върне да се допекат още 10 минути или докато пармезанът се стопи и се зачерви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ