Макарони на фурна със сирене и кашкавал
Печени макарони с млечен сос, кашкавал и сирене.
Необходими продукти:
- 300 г макарони
- 200 г сирене
- 250 мл мляко
- 100 г кашкавал
- 2 яйца
- 50 г масло
- 150 г захар + още 50 грама за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Сварете макароните в 3 литра завряла подсолена вода до полуготвност. Отцедете и пресипете в тава, добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи и се абсорбира от пастата.
2. Докато водата кипва и макароните се варят, си направете заливката. С миксер разбийте яйцата със захата до побеляване. Добавете млякото, разбийте отново и добавете натрошеното с ръце на едри кубчета сирене. Рендосайте и 2/3 от кашкавала в сместа.
3. Залейте макароните в тавата с млечния крем и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.
4. Рендосайте и останалия кашкавал. Поръсете с него запечените макарони, отгоре поръсете с още захар и върнете да се допече за 8-10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ