Магданозено-чеснов хляб с подправки
Питка с булгур, подправки и чери домати.
Бон Апети
Излъчен на 01.05.2017
Интересен домашен хляб месят Лора и Стоян, като в тестото прибират готова салата табуле с булгур. За нея сваряват зрънцата натрошена пшеница и ги смесват с магданоз, пресен лук и зехтин. Овкусяват със сол и пипер, капват студено пресован зехтин и създават лесното модерно предястие, което ароматизират с лимонова кора. Но все пак обектът на рецептата е питка, а не салата, затова се преминава към същинското правене на хлаба.
Шупналата жива мая се смесва с бяло брашно, в което се изсипва готовата салата и се меси заедно. Следва втасване, после прехвърляне в намазнен съд и обилно намазване със зехтин. За още повече разкош и в търсенето на прилика с италианската фокача, върху хляба се подреждат чери домати и магданоз. След още 45 минути изпичаме богатия откъм съставки насъщен и го сервираме с любимото ястие, сос за мазане и дори като топъл сандвич за закуска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ