Лятна паста с шунка и маслини
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2614
Спагети с домати, месо и моцарела.
Необходими продукти:
- спагети
- 5 - 6 зрели домата, нарязани на четвъртинки
- 1/2 глава червен лук, едро нарязан
- 12 черни маслини, без костилките
- шепа босилек
- 6 резена шунка
- 1 топка моцарела
- балсамов оцет
- зехтин Еxtra virgin
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите.
2. Докато се варят, сложете доматите, маслините и червения лук в блендера. Смесете ги набързо, така че да са едро нарязани, а не на гладък сос.
3. Отцедете пастата и добавете едро смления доматен сос, малко зехтин, балсамов оцет и овкусете.
4. Поръсете с накъсан босилек, сложете резен шунка, топка моцарела и поднесете.
Най-важните съставки
балсамов оцет, босилек, домат, зехтин Extra Virgin, маслини, моцарела, сол, сол и пипер, спагети, черен пипер, шунка
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ