Люто телешко с масло и майонеза
Крехко телешко за сандвичи, мезе или основно.
Необходими продукти:
- 1 парче телешко месо около 1,5-1,8 кг
- брашно
- сол и пипер
- олио
- 80 г масло
- 10 люти чушлета (пресни или мариновани)
За соса:
- 2-3 с.л. майонеза
- 2 с.л. ябълков оцет
- сух или пресен копър
- червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Месото обтрийте хубаво със сол, пипер и брашно. Сгорещете олио в тиган на силен градус и запечатайте мръвката от всяка страна за по около минута.
2. Прехвърлете телешкото в тава с капак или с възможност да бъде покрита добре с алуминиево фолио. Отгоре разпределете резените масло и лютите чушлета. Захлупете или увийте с фолиото и пуснете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути.
3. През това време смесете майонезата с оцета и подправките. На 20-тата минута намалете фурната на 160 градуса и залейте месото със соса. Увийте или похлупете отново и оставете да се готви за 8 часа.
4. Извадете и се насладете на крехко и разпадащо се на влакна телешко, което можете да поднесете с барбекю сос или заливка от соса на печенето като основно. Можете да използвате и като плънка за хамбургери или просто мезе за боцкане вместо купените колбаси.
Гледайте краткото видео, което показва точната направа на ястието - ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ