Регистрация

Люто телешко с масло и майонеза

Люто телешко с масло и майонеза
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1267

Крехко телешко за сандвичи, мезе или основно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче телешко месо около 1,5-1,8 кг
  • брашно
  • сол и пипер
  • олио
  • 80 г масло
  • 10 люти чушлета (пресни или мариновани)

За соса:

  • 2-3 с.л. майонеза
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • сух или пресен копър
  • червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Месото обтрийте хубаво със сол, пипер и брашно. Сгорещете олио в тиган на силен градус и запечатайте мръвката от всяка страна за по около минута.

2. Прехвърлете телешкото в тава с капак или с възможност да бъде покрита добре с алуминиево фолио. Отгоре разпределете резените масло и лютите чушлета. Захлупете или увийте с фолиото и пуснете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути.

3. През това време смесете майонезата с оцета и подправките. На 20-тата минута намалете фурната на 160 градуса и залейте месото със соса. Увийте или похлупете отново и оставете да се готви за 8 часа.

4. Извадете и се насладете на крехко и разпадащо се на влакна телешко, което можете да поднесете с барбекю сос или заливка от соса на печенето като основно. Можете да използвате и като плънка за хамбургери или просто мезе за боцкане вместо купените колбаси.

Гледайте краткото видео, което показва точната направа на ястието - ТУК.

Изтчоник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта