Люти тиквички в доматен сос по индийски
Задушени тиквички с лук, чесън и индийски подправки в доматен сос.
Тиквичките са лека храна, която може да бъде диетично основно или пък приятна гарнитура, обвързана с тежки меса. В индийската кухня обаче тези зеленчуци се хапват предимно самостойно, като от тях се правят яхнии или се задушават, за да се избегне пърженето. Именно такова ястие показват в канала Всегда Вкусно. Това са тиквички по индийски с подправки и сос, които можете да хапнете самостойно или да поднесете като компания на някоя мръвка. Естествено - пикантни и ароматни са, каквито са ястията на Изтока.
Лукът се наситнява, лютите чушлета се нарязват на малки кубчета, а тиквичките - първо на кръгчета и после на четвъртини. Гледайте във видеото какви точно по размер са зеленчуците, за да се получи автентичната визия на храната. Следва в тенджера да се сгорещи на умерен огън малко олио и в него да се пекант семена синап и кимион на зърна. После се добавя лукът, след него и чесънът, джинджифилът... следва лютата чушка. Всичко това се залива с домати на кубчета от консерва в доматен сос и се добавят тиквичките. Овкусява се със сол, куркума, гарам масала и се оставя да се готви половин час под капак на слаб огън.
На финала се гарнира с наситнен магданоз или кориандър и се поднася. Точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ