Лучен пай от стар хляб с кашкавал
Солен пай с препечени филийки и лук.
Бон апети
Излъчен на 20.10.2016
Ето хитра рецепта как да впрегнете стария хляб в направата на вкусно топло ястие. Първо обаче трябва да се заемете с плънката на този доста странен, но вкусен и оригинален солен сладкиш. Лукът се карамелизира търпеливо в масло, добавя му се мляко и настъргано сирене грюйер или кашкавал, овкусява се със сол, пипер и индийско орехче. Так направената смес изчаква да препечете хляба и да го подредите по дъното и стените на формичка за сладкиши. Над филийките се изсипва лучената плънка и отново се покрива с препечен хляб. Запича се на фурна и своеобразният лучник е готов.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ