Регистрация

Бонбони с два вида шоколад и сушени червени боровинки

Бонбони с два вида шоколад и сушени червени боровинки
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 6922

Бели и черни домашни шоколадови бонбони с плодове и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бели шоколада
  • 2 млечни шоколада
  • 100 г сушени червени боровинки
  • 30 мл + 2 с.л. коняк
  • 2 супени лъжици течна сладкарска сметана
  • 20 г ситно натрошени бадеми (или други ядки по избор) 

Начин на приготвяне:

Червените боровинки се накисват в коняка за няколко часа. Шоколадът се натрошава поотделно в две тенджери и се добавя сметаната. Разтопяваме двата вида шоколад на водна баня. Когато се разтопи, сваляме от котлона и оставяме да се охлади леко. След това добавяме 2 с.л. коняк и разбъркваме добре. Можете да направите различни бонбони, като разделите смесите с бял и кафяв шоколад в няколко купучки и смесите една с накиснатите боровинки, друга оставите чиста, а трета – с натрошени бадеми. Наливаме малко от избраната смес в подходяща формичка и оставяме във фризера да се втвърди, след което допълваме с останалия шоколад по избор. Изчакваме бонбоните да се втвърдят във фризера преди да извадим от формичките.

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта