Бонбони с два вида шоколад и сушени червени боровинки
Бели и черни домашни шоколадови бонбони с плодове и ядки.
Необходими продукти:
- 2 бели шоколада
- 2 млечни шоколада
- 100 г сушени червени боровинки
- 30 мл + 2 с.л. коняк
- 2 супени лъжици течна сладкарска сметана
- 20 г ситно натрошени бадеми (или други ядки по избор)
Начин на приготвяне:
Червените боровинки се накисват в коняка за няколко часа. Шоколадът се натрошава поотделно в две тенджери и се добавя сметаната. Разтопяваме двата вида шоколад на водна баня. Когато се разтопи, сваляме от котлона и оставяме да се охлади леко. След това добавяме 2 с.л. коняк и разбъркваме добре. Можете да направите различни бонбони, като разделите смесите с бял и кафяв шоколад в няколко купучки и смесите една с накиснатите боровинки, друга оставите чиста, а трета – с натрошени бадеми. Наливаме малко от избраната смес в подходяща формичка и оставяме във фризера да се втвърди, след което допълваме с останалия шоколад по избор. Изчакваме бонбоните да се втвърдят във фризера преди да извадим от формичките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ