Лучена супа с кашкавал и хляб
Френска супа с лук, бяло вино, препечен хляб и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 5 глави лук
- 75 г кашкавал
- 2 с.л. олио
- 30 г масло
- 200 мл бяло сухо вино
- 1 с.л. брашно
- 1 л пилешки бульон
- розмарин и дафиов лист
- сол и черен пипер на вкус
- 50 мл коняк
- 4 филийки хляб
- 2 силидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Лука почистете и нарежете на полумесеци.
2. Сгорещете олиото и маслото в тенджера и изсипете лука вътре. Гответе на умерен огън при периодично бъркане в продължение на половин час. Лукът трябва да стане с приятен карамелен цвят и аромат.
3. Налейте бялото вино и гответе докато изври. Разбърквайте чат-пат. Добавете брашното и разбъркайте.
4. Налейте пилешкия бульон. Добавете розмарина и дафиновия лист, завързани заедно с конец, защото после ще трябва да ги извадите. Оставете да къкри 20 минути.
5. Овкусете със сол и пипер, налейте коняка и оставете още няколко минути на огъня.
6. През това време препечете хляба и го намажете със скилидките чесън. Рендосайте кашкавала. Сгорещете фурната на максимум.
7. Извадете връзката подправки и разпределете супата в огнеупорни купички. Оторе сложете по филия хляб и поръсете с кашкавал.
8. Запечете в силно сгорещената фурна за 2 минути, колкото кашкавалената коричка да се превърне в разтопено покривало.
9. Сервирайте топло и хапвайте докато супата е гореща.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ